Contact / Mail ons / Home 
AT De Belder
Over ons Ontspanningstraning Assertiviteit/zelfvertrouwen Stress -en burnout-coaching   Screening en mentale testen Voor bedrijven

Persoonlijkheidstraining

Assertiviteit en zelfvertrouwen
Wat is assertiviteit?
“Assertiviteit” is kunnen opkomen voor jezelf, zonder anderen nodeloos te kwetsen. Waar je voor opkomt zijn niet alleen je rechtmatige belangen, wensen en meningen (doelgericht gedrag), maar ook je ontroering, vreugde, ergernis,... (positieve en negatieve gevoelens).

Assertief gedrag betekent:

 • weten wat je wil en waar je behoefte aan hebt
 • dat aan anderen duidelijk maakt op een zelfstandige manier te werk gaan om aan je behoeften te voldoen, waarbij je anderen in hun waarden laat (zonder te kwetsen)
 • kiezen voor je eigen gedrag en wanneer je assertief wilt zijn
  zelfvertrouwen en assertiviteitstraining
Wat is de toegevoegde waarde van assertiviteit?
Buiten de technieken die je bijgebracht worden tijdens de assertiviteitstraining, zal je als assertief persoon anders door het leven wandelen:
 • je kan dus voor jezelf heel goed uitmaken wanneer je assertief bent
 • je bent minder bang en voelt je veel minder onzeker
 • je hebt meer voldoening
 • je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen stijgen
 • meer belangrijke wensen en behoeften worden bevredigd
 • anderen reageren positiever op je persoon
 • relaties worden rijker en geven je meer voldoening
 • je zal meer respect krijgen in je professioneel en sociaal leven
 
 
Wat is zelfvertrouwen?
Zelfvertrouwen is het vertrouwen dat je in of op jezelf hebt. Het is het vertrouwen dat je op eigen krachten taken en mogelijke hinderpalen aankan (van Dale).
Zelfvertrouwen heeft ook te maken met het feit dat je een realistische kijk op je eigen mogelijkheden hebt. Dit betekent dat je je capaciteiten niet onder- maar ook niet overschat en dat je niet gefrustreerd bent over de dingen die je niet kunt.
Zelfvertrouwen is ook dat je je verantwoordelijk voelt voor successen en tegenvallers in je leven. Het is ook dat je jezelf de moeite waard vindt en dat je vindt dat je recht hebt op geluk.

Hoe werken wij aan je zelfvertrouwen?
Niet iedereen die met een gebrek aan zelfvertrouwen kampt heeft dezelfde werkpunten. Maar een coaching -en trainingstraject duurt meestal tussen de 10 tot 15 weken. Tijdens de eerste sessie gaan we via een intake achterhalen wat de knelpunten bij je zijn.  Op basis van dit gaan we dan ook een programma opstellen.

Uit wat kan deze cursus dan bestaan :

 • Autogene training: Een relaxatietechniek die niet enkel tot rust laat komen maar je ook leert hoe je door concentratieoefeningen controle over jezelf kan krijgen. (meer info vind je in onze brochure “Autogene Training” of op onze website).
 • Assertiviteit: Leren opkomen voor je mening en weten hoe je anderen moet aanspreken, dit zonder anderen te kwetsen of in hun waarde te laten.
 • Leren confronteren: veel mensen hebben problemen om in confrontatie te gaan.  Liever iets niet doen en met het probleem blijven zitten dan je te confronteren en het probleem op te lossen. Stap per stap gaan we je grenzen leren verzetten.
 • Lichaamshouding –en taal: Door de juiste lichaamstaal –en houding ga je veel meer zelfzeker overkomen.
 • Blokages en angsten overwinnen...
 

Hoe gaat A.T. De Belder te werk?
Afhankelijk van de individuele werkpunten, duurt een coaching traject 10 tot 15 sessies. Een sessie duurt 1 uur of 1,5 uur. Vooraf gebeurt er een gratis intake -of oriëntatiegesprek.

Prijzen
Sessie van 1 uur: €50
Sessie van 1,5 uur: €70
(Deze prijzen zijn enkel geldig voor particulieren, voor ondernemingen (KMO-portefeuille mogelijk) verwijzen wij naar hier op de site van www.cbtra.be)

Hoe afspraak maken?
Alle trainingen en coachings worden op individuele basis gegeven. Koppels genieten van een voordeeltarief indien ze samen komen. Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek.
Klik hier voor onze contactgegevens.
  A.T. De Belder
Heidriesstraat 106/1
3600 Genk
(+32) 477 774 770
info@atdebelder.be
  Voor bedrijven verwijzen we naar:
www.cbtra.be (KMO-portefeuille)
Follow Us